Östergötlands största Blåsmusikfestival

16-18 augusti 2013

Ett arrangemang av Boxholms Musikkår

Medverkande band och artister

Jessica Andersson

Jessica kommer att framträda tillsammans med Boxholms Musikkår fredagen den 16 augusti då Blåsmusikfestivalen invigs. Jessica har många strängar på sin lyra, men är mest känd som framgångsrik sångerska.

Hon har deltagit i många musikaliska sammanhang, bl a i musikalen ”Little Shop of Horrors”, en roll hon tilldelades Guldmasken för 2008.

Hon har vid ett flertal tillfällen deltagit i Melodifestivalen. 2003 stod hon, tillsammans med Magnus Bäcklund, som segrare i Melodifestivalen med ”Give me Your love”. Duon kom på en fin femte plats i Eurovision Song Contest.

Hon är en ofta återkommande artist i sommarturnén Diggiloo. Hon har även medverkat i ”Let´s Dance” där hon 2011, tillsammans med danspartnern Kristjan Lotus vann hela tävlingen.

Hon har givit ut en bok, självbiografin ”När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var”, vilken utkom 2009. Hon har även arbetat som fotomodell och utsågs 2003 till Sveriges sexigaste kvinna.

Läs mer på www.jessicaandersson.com


Livebojs

Måste man vara vänner för att samarbeta? Möjligen inte, men för att kommunicera med musik på ett trovärdigt sätt, krävs en sammansvetsad grupp som vågar lita på varandra. Tillåt oss därför presentera Livebojs – ett gäng vänner som investerat sitt blod, svett och sina bästa skratt i att tillverka en av de saker de värderar allra högst; musik.

De snart tre år som bandet spelat tillsammans, har varit en äventyrsfylld resa mot ett okänt mål. Faktum är att själva resan ÄR målet. Om du frågar dem hur de skiljer sig från andra musiker på samma arena, svarar de kanske ”målmedvetenheten”. Livebojs består av fem personer som inte räds för utmaningar. -Vi föder idéer på löpande band, och när en väl fått fäste är det inte mycket som kan hindra oss från att förverkliga den, säger bandets trummis Mathias Abrahamsson.

Livebojs bildades 2010 och tillbringade den första tiden i källaren hemma hos gitarristen Ronny Samuelsson. Men musik i den här genren är materialintensivt och utrymmeskrävande, så gruppen har nu flyttat till mer ändamålsenliga lokaler. -Ett välkommet byte som bidrar till kreativiteten, tycker Stefan Vedeja, basist. Lie Waldau stämmer in, även om hon med sin mikrofon är den som tar minst utrymme.

Keyboardisten Mattias Björkman berättar om bandets repertoar och målgrupp: -Vi väljer låtar från de senaste 50 åren och fram till idag. Ett kriterium är att musiken ska vara sån man vill festa till, utan att för den skull repetera de mest uttjänta coverlåtarna. Men det viktigaste är hur vi som grupp sätter vårt signum på musiken vi spelar. På så vis garanterar vi att jubilaren, bröllopsparet, tältbesökaren och den allmänt festglade får ett party de sent ska glömma.

Inför 2013 års musikfestival ville Livebojs visa vad musik och samvaro, i mångt och mycket handlar om: att ta hand om varandra. Därför valde man att istället för att ta betalt, skänka motsvarande summa pengar till Cancerfonden. -Om nån kan få ett drägligare liv och därmed kanske sjunga med oss från publikplats, då är det värt varenda öre, avslutar Ronny.

Läs mer på www.livebojs.se


Tideline

Efter att ha spelat runt om på landets scener sedan 1998 har Tideline fått stor erfarenhet av att underhålla sin publik, både ung som gammal. Det är tight, proffsigt och 100 % drag.

Tideline, som har rötterna i Mjölby, äntrar scenen med sättningen: gitarr, bas, klaviatur och trummor. Variationen på spelställen är stor; från privatfester, via krogar och festivaler, till övriga tillställningar och evenemang.

Tideline har en bred repertoar av covers som täcker in det mesta och det bästa från 60-talet fram till dagens datum. Det bjuds på hits från Elvis, Beatles, Creedence, AC/DC, Gyllene Tider och Lars Winnerbäck för att bara nämna några. Med andra ord utlovas odödliga partyklassiker från nu och då!

Tideline skriver och producerar även egen musik i genren pop/rock. Det egna materialet har genererat i framgångar i olika tävlingar, bland annat en finalplats i Musikdirekt två år i rad. Scenvanan och närvaron från att ha spelat covers syns lika tydligt då bandet uppträder live med sin egen musik.

Läs mer på www.tideline.se


Festivalorkestern

Inför vår Musikfestival 2009 bildades Festivalorkestern. Tanken var att konstellationen enbart skulle medverka vid festivalen 2009 och sedan läggas ned. Orkesterns framträdande blev oerhört positivt mottaget av åhörarna, så orkestern har återuppväckts både till Festivalen 2011 och till i år.

Orkestern är ett 19-mannaband där knappt hälften är medlemmar i Boxholms Musikkår. Övriga är goda musikvänner från bl a Mjölby, Linköping, Kungsbacka, Uppsala och Märsta.

Frontfigur är Ingela Svensson (bl a ”Årets Östgöte 2012”), som ansvarar för sånginsatserna tillsammans med en av årets nykomlingar, Johan Pettersson.

Festivalorkestern medverkar vid årets festival under lördagskvällens Bayersk Afton.

Initiativtagare, fixare och allt-i-allo i orkestern är boxholmsbekante Tjonne. Musikaliskt ansvarig är Musikkårens dirigent Thomas Fristedt.


Ingela Svensson

En ovanligt vanlig Svensson som fått flera Kulturstipendier i både Sverige och Tyskland. 2011 fick hon utmärkelsen Årets Östgöte.

Under sommaren har hon varit på turné till både Norge och Tyskland. Är en av frontfigurerna i Almost Famous som kompas av Värsta Bästa Bandet, gänget som landar i Parkhallen i Tranås och kör julshow lagom till julbordsäsongen drar i gång.

Det är tredje gången som hon gästar Festivalorkestern här i Boxholm. Snacka om hemmamatch för Ingela som är uppvuxen här i Boxholms kommun och "är förbannat stolt över det" - för att citera henne själv!

Läs mer på www.ingelasvensson.se

Huvudsponsor
Sponsorer